رادیاتور رو کجا بذارم !!!؟
جایگذاری رادیاتور یا تغییر جای رادیاتور یه امر کاملا پر اهمیت هست که اگر نکاتی که در این مطلب گفته میشه رعایت بشه و به درستی اجرا بشه میتونه به شدت در کاهش مصرف سوخت و انرژی – کاهش چشمگیر استهلاک پکیج شما و کاهش اتلاف گرمایی ساختمان موثر باشه پس در ادامه متن همراه من باش.
جدا از بحث زیبایی و معماری رادیاتورها بحث فنی اونها نیز خیلی پر اهمیت هست برای بررسی نحوه جایگذاری رادیاتورها به بهترین نحو ابتدا باید شرح عملکرد اونهارو بدونیم تا پیش زمینه ای در مورد عملکرد اونها داشته باشیم برای شروع از یک تصویر استفاده میکنم.
آنچه در این مقاله میخوانید :
شرح عملکرد رادیاتورها
شرح عملکرد رادیاتورها طبق تصویر بالا بدین صورت هست که هوای سردتر بعلت سنگینی بیشتر و چگالی بالاتری که داره در پایین سالن قرار میگیره و هوای گرمتر بعلت سبکی و چگالی کمتر به سمت بالای اتاق میره و دلیل گرم بودن همیشگی بالای آشپزخانه هم به همین دلیل هست چون داخل آشپزخانه لوازم گازسوز بیشتر هست و هوا با برخورد به لوازم داغ گرم شده و به سمت بالای آشپزخانه حرکت میکند تغییر جای رادیاتور یا جایگذاری رادیاتور باید با توجه به این نکته انجام بشه.
موانع مثل فیلتر عمل میکنند!
جلوی رادیاتورها به هیچ عنوان نباید لوازمی مثل میز تلوزیون – مبل ویا حتی پرده قرار بگیره تمام این لوازم مانند یک فیلتر و مانع عمل میکنه و مانع تبادل گرما بین هوای اتاق و بدنه رادیاتور میشه و این اتفاق سبب روشن موندن بیشتر پکیج – سوختن گاز بیشتر و همچنین از طرفی هم اتلاف انرژی بیشتر میشه و شما عملا هزینه گازی که استفاده نکردید رو میپردازید !
پرت گرما چیست؟
پرت گرما در جاهایی از سازه اتفاق میفته که درب های ورودی یا خروجی و پنجره های ساختمان قرار گرفته و براساس نوع جنس دیوار و مصالح استفاده شده و نوع جنس درب و پنجره ها و مکان جغرافیایی هر استان و کشور میزان پرت گرما متفاوت هست جایگذاری رادیاتور باید حدالمکان زیر پنجره ها و نزدیک دربهای ورودی و روی دیوارهای خارجی نصب شوند تا بتوانند تاحدودی این پرت گرما و انرژی رو مهار کنن اما درصورتی که زیر پنجره نصب شوند به هیچوجه نباید پرده روی بدنه رادیاتور قرار بگیره و مانع تبادل حرارت اون بشه و بهتر است حدالامکان چندسانتی متر از بالای رادیاتور فاصله داشته باشه.
حداقل پیچ خم مسیر شوفاژ
جایگذاری رادیاتور یا تغییر جای رادیاتور و شوفاژها باید حدالامکان نزدیک پکیج باشه و طول مسیر لوله کشی تا رادیاتورها دارای حداقل پیچ و خم و فیتینگ و اتصالات باشه تا هم استهلاک پمپ پکیج پایین بیاد و هم اینکه رادیاتورها سریع تر گرم شوند و راحت جرم نگیرن.
نتیجه گیری !
اگر به تمام نکات گفته شده در بالا عمل کنید و رعایت کنید هم پکیجتون دیر تر خراب میشه و هم مصرف گازتون به شدت کم میشه و هم اینکه خونتوون گرمتر و بازدهی پکیج و رادیاتورهاتون بشدت افزایش پیدا میکنه – امیدوارم این مطلب از مطالب وبسایت نیما ارجمندفرد برای شما جذاب بوده باشه و همچنین مارو در اینستاگرام همراهی کنید.
از مطلب مزیت رادیاتورهای پنلی و پره ای نیز دیدن فرمایید
یک نظر
نکته: بعد از کلیک روی دکمه فرستادن دیدگاه صبور باشید دیدگاه شما در صف بررسی ناظر میباشد و بزودی در سایت نمایش داده میشود